tiistai 13. lokakuuta 2009

Mirrit sairastui

Täällä ollaan menty vähän apeissa tunnelmissa pari päivää, kissat ovat napanneet jostain mahapöpön. Ensin ruikuloi Moya ja eilen Elmeri kunnostautui ripuloimalla useaan otteeseen. Hiekkikseen onneksi. Moya on myös oksennellut, Elmeri sentään ei. Ikävintä on, ettei Moya syö ollenkaan. Päässäni nakuttaa syömättömyysmittari, nyt mennään kolmatta päivää. Minä olen kamalan huolissani ja surkeana, koska Moya on aina ollut superterve eikä meillä ole mitään kokemusta kissan hoitamisesta. Voikin ihminen tuntea itsensä avuttomaksi! Yöunetkin meni kissoja murehtiessa.

Tokihan käytimme kissaneidin elukkalääkärillä eilen, mutta Moya oli virkeä ja ärhäkkä (no kuka nyt ei lekurilla olisi, pitää näyttää kuka tätä hommaa johtaa), joten lääkäri ei katsonut tarpeelliseksi nesteytystä. Määräsi vain matolääkettä ja probiootteja, diagnoosina sen kummemmin tutkimatta oli siis maha-suolitulehdus. Lääkäri osoitti syyttävällä sormella Elmeriä, joka kuulemma on voinut kantaa jonkun alkueläimen tai pöpösen meille. Mutta miksi Elmeri nyt ripuloisi jos näin olisi?

No, meillä on tiedossa tänä iltana taistelusessio Moyan kanssa. Ohjelmassa siis näin ruokimme ja lääkitsemme kissaa ruiskulla. Se on muuten voimalaji, jos joku ei tiedä. Probioottivalmiste on tumman ruskeaa tahnaa. Tiedän sen siitä, että olen pyyhkinyt sitä lattioilta, matoista, pöydän kannen alta, seinistä, jääkaapista, omalta poskeltani, hiuksista... En voi kuin nauraa räkäisesti, kun joku ehdottaa että tahnan voi laittaa kissan tassulle, josta hän nuolee sen pois. Kuulkaa, ei nuole! Sitä tassua kun voi myös ravistaa :D Ja myös päätä voi ravistaa, että saa sen yökkistahnan pois.

Mutta kunhan nyt saamme Moyaan vähän ravintoa niin alan olla toiveikkaampi. Elmeri sentään syö, myös kaiken mitä Moyalle yritetään tarjota, eikä kumpikaan ole nyt ripuloinut tai oksentanut noin vuorokauteen. Toivotaan parasta.

4 kommenttia:

Hra Mäykynen kirjoitti...

Ei meilläkään lekurissa ikinä kipeältä näytetä, vaan siellä pitää olla viimeisen päälle skarppina. Onneksi lekuri ei kuitenkaan ole ollut täysin Mäykysen johdateltavissa, vaan tippaan on silti kerran jouduttu ;) Toivottavasti teillä lähtee paraneminen hyvää vauhtiin! Meilläkään ei ikinä ole toiminut tuo, että lääkettä tai ruokaa tassuun ja kissa nuolee - niin varmaan...

Ihan vinkiksi, että jos ja kun joutuu pakkosyöttämään, niin ei kannata kuvitella, että kissa söisi sitä samaa ruokaa sitten enää toipilasvaiheessa tai ikinä muulloinkaan lautaselta. Ei kannata siis kovin montaa lajia syöttää ruiskulla.

Elina V. kirjoitti...

kurja kuulla mahapöpöstä. Toivottavasti tilanne on nyt tosiaan teillä paranemaan päin.

Anonyymi kirjoitti...

Pikaista paranemista Moya! Ja tsemppiä huoltojoukoille. t. Kaija, Saini-emo ja koko Cayennen väki

Vulpes kirjoitti...

Minkä nimistä probioottivalmistetta olette syöttäneet?
Tuollaiset mahapöpöt on aina ikäviä. Meille on pari kertaa näyttelystä tullut kissoille pöpö tuliaisiksi ja sitten on ripuloitu ja kerran pahan pöpön jyllätessä oksenneltiinkin aika rajusti, niin että elukkalekurissa oli pakko käydä.