maanantai 28. kesäkuuta 2010

Elmeri 1-v.!!

Elmeri-pelmeri-pikkupeto täyttää tänään yhden vuoden!

Pienenä Emppuliini oli tällainen pampula. Noilla korvilla voisi lähteä vaikka lentoon!Kuvat Wildtouchilta.


Ja nyt Elmeristä on tullut iso:

Elmeri on meidän lötköpötkö. Häntä voi kannella ja pyöritellä ihan miten päin vain, eikä Emppu pistä yhtään vastaan. Paitsi kynsiä leikatessa, jotain rajaa sentään. Elmeri on melkoisen komeassa kunnossa, mutta onneksi ei enää samanlainen tynnyri kuin vähän aiemmin. Kollin ilme on edelleen hellyyttävän pentumainen. Sopii hyvin yhteen hänen pikkiriikkisen äänensä kanssa :)

Olisiko tuossa ehkä nähtävissä aavistus tulevista kollinposkista?


On ollut mielenkiintoista seurata Elmerin turkin kehittymistä. Aluksi se oli pentupörrön alla vähäkontrastinen ja monin paikoin rusehtava. Rufismi on hävinnyt jopa ällistyttävän paljon, eli ruskeaa väriä on enää pieniä määriä nenänpäässä ja tassuissa. Turkin väri on mielestäni kaunis hopea, kontrastikin mukavasti, vaikka ainahan sitä voisi olla enemmänkin. Turkin laatu taas on hassun epäbengalimainen, eli turkki on ehkä hiukan tavallista pidempi eikä yhtään glitterinen. Elmeri on pörröinen mattakissa Moyaan verrattuna. Mutta on sillä kuulkaas hieno häntä! Pitkä ja paksu, oikeen pantterimainen:Mutta ulkonäkö sikseen! Elmeri on luonteeltaan hauska tapaus. Aktiivinen/tunkeileva riippuen määrittelijästä, sosiaalinen sylikissa, puhelias mutta ei äänekäs, rohkea ja päättäväinen (erityisesti silloin kun tavoitteena on saada herkkupala ihmisen lautaselta). Elmerin luonteeseen kuuluu tietynlainen hölmöily. Se pungertaa monesti eteenpäin voimalla eikä järjellä, jolloin lopputuloksena on pudonneita esineitä, ahtaassa raossa jumissa miukuva tai kiipeilytolpasta putoava kissa (no hei, jos keskittyy 100% leluhiiren hakemiseen niin kuka jaksaa jalkoihinsa katsoa). Ja kaikkea, todellakin kaikkea, pitää kokeilla. Voiko taulun taakse mahtua? Herääkö ihminen jos laittaa nenän kiinni sen nenään? Mitä tapahtuu jos pyydystää ampiaisen? Mitä on piilossa kaapissa/purkissa/pussissa/repussa/lakanan alla? Saanko raksuja jos juoksen keittiöön ihmisen jalkojen edestä?

Et, mutta ihminen kyllä lentää lattiaan kiitettävällä ryminällä...

Sellainen kissa on Elmeri. Hyvää syntymäpäivää!

Ja lopuksi vielä synttärihaastattelu, mikäli Bloggeri sen suostuu näyttämään. Pyydämme yleisöä huomioimaan, miten ällistyttävää matemaattista lahjakkuutta Elmeri osoittaa. Haastettelijoina emäntä ja Poika :)

4 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Onnittelut Elmerille!

Virpi kirjoitti...

Onnea Elmerille! Ihana haastattelu.

MissMisery kirjoitti...

Hihih, onpas ihana naukumistyyli! Onnea sankarille!

Jenni kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut komealle, vetoavalle Elmerille! (Haastattelu ei aukea työkoneella, katson sen kotona myöhemmin.)